Met de jeugd teams die bij DBS spelen, probeert het jeugdbestuur, om een zo goed mogelijke opbouw te creëren. De ideale situatie zou zijn om minimaal drie keer zes spelers in de circulatie leeftijd (van zes tot en met elf jaar), twee teams van acht spelers in de C leeftijd (van 12 tot en met veertien jaar), twee teams van negen spelers in de B leeftijd (van veertien tot en met zestien jaar) en twee teams van negen spelers in de A leeftijd (van zestien tot en met achttien jaar). En dit natuurlijk voor zowel jongens als meisjes.

 


Waarom twee teams in de A, B, en C leeftijd? Er zijn twee manieren om het volleybal spel te beleven. Op een meer of minder vrijblijvende manier tegen gelijkwaardige teams in het rayon, of op een gedreven en ambitieuze manier tegen teams in de regio. Het ene kan volstaan met één training in de week, wedstrijden van drie sets en veelal op de vrijdag gespeeld. De teams uit het rayon zijn vaak ook dichter bij huis. De andere manier leidt op voor spelers voor de tweede en eerste senioren teams. Deze trainen twee keer in de week, spelen in de regio wedstrijden van minimaal vier en soms vijf sets en worden geleerd om met één spelverdeler te spelen. De afstanden die het team moet afleggen om op zaterdag de wedstrijden te spelen zijn vaak verder weg en er zal dus een beroep op de ouders gedaan moeten worden om met vervoer het team te ondersteunen. Het bestuur streeft er naar om gediplomeerde trainers hiervoor aan te trekken en een vaste coach. Doordat er in de ideale situatie nu voor elke leeftijdsgroep twee teams zijn heeft de toekomstige speler de keuze om in het team te spelen wat aan zijn verwachtingen voldoet.
Deze ideale situatie is er helaas nog niet, al is de groep spelers in de circulatie leeftijd voldoende groot dat er hoop is voor de toekomst.

Volleybal is een technisch moeilijke sport en er wordt ook veel tijd en aandacht besteed om het de toekomstige spelers van DBS zo goed mogelijk te leren. Er moet natuurlijk ook aandacht zijn voor het randgebeuren en daarom worden er ook activiteiten georganiseerd zoals een kersttoernooi, filmmiddag en een volleybal zomerkamp. Hoewel het bestuur deze activiteiten van harte financieel ondersteunt wordt ook van de jeugd inspanning verwacht om iets extra's te doen en vandaar de pepermunt aktie.

De Ploegen De Leeftijd
A Jeugd 15 tot 18 jaar
B Jeugd 13 tot 15 jaar
C Jeugd 11 tot 13 jaar
Circulatie / CMV volleybal 6 tot 11 jaar
   
Wil u weten wat de contributie voor de jeugd is klik dan hier

Club Sponsoren

DBS Webshop

trainingjack

Klik op het shirt om naar de Webshop te gaan.

Facebook